Beautiful Moments Photography

Newborn fotografie door Sophie Adam, met oog voor de kleinste details. Vereeuwig dit moment met newbornfoto's

Voordat ik je meer ga vertellen over babyfotografie, wil ik je van harte proficiat wensen met jullie kleine wonder!

Vind je het lastig om mooie foto’s te maken met je smartphone of heb je geen inspiratie voor geboortefoto’s? Als fotograaf wil ik je graag helpen met enkele ideeën op te doen voor het vastleggen van foto’s van jouw baby vlak na de geboorte in het hospitaal. We merken dat er meer vraag is naar Lifestyle fotografie. Graag bezorg ik je dan ook enkele tips om met jouw smartphone mooie foto’s te kunnen vastleggen.


Tip download mijn gratis preset om je foto’s achteraf een mooie look te geven. Download de preset.

 

 Tip 1: Gebruik daglicht, natuurlijk zacht licht.

Trek daarom foto’s naast een raam, doe de gordijnen naar boven en laat het licht in de kamer verschijnen. Probeer harde zonnestralen (middagzon) te vermijden.De kamers in het ziekenhuis zijn heel vaak donker. Als je een ziekenhuiskamer binnenloopt en foto’s van je baby begint te maken, krijg je een van de volgende twee problemen: als je je flitser gebruikt, krijg je harde schaduwen of de foto’s vallen donker uit zodat de huid van de baby er rood uitziet. Geen van beide situaties zorgt jammer genoeg voor mooie foto’s, kies daarom dus voor natuurlijk daglicht.

Tip 2: Trek een foto van bovenaf.

Wanneer we foto’s van een baby te maken, schieten we meestal gewoon vanaf waar we zijn zonder na te denken over compositie of storende elementen. Als gevolg hiervan krijg je vaak foto’s onder onflatteuze hoeken – zoals recht in de neus van de baby- en/of veel afleidingen op de achtergrond.

Tip 3: Verplaats de baby niet – beweeg zelf rond de baby.

Fotografeer vanuit verschillende hoeken en zoom in en uit om een verscheidenheid aan foto’s te maken zonder de baby te storen. Een mooie favoriete compositie voor baby’s in het ziekenhuis is van direct boven shooten, Toch het is de moeite waard om rond de wieg te wandelen en foto’s vanuit verschillende hoeken te nemen.

Tip 4: Extra variatie

Voor extra variatie in de beelden kan je detailfoto’s nemen zoals de handjes, de voetjes, de haartjes, het neusje. Vergeet mama en papa, broertjes en/of zusjes niet 😉 Veel mama’s zijn beetje terughoudend om 24 uur na de geboorte op foto’s te verschijnen, maar jaren later zal elke moeder een foto van zichzelf en haar kleine baby koesteren. Vraag haarom de baby dicht bij haar gezicht te houden voor een lieve foto, idem hetzelfde met papa.


Belangrijk: Babyfotografie blijft een vak apart, met veel geduld en waar altijd veiligheid vooropstaat. Doe beroep op een expert bij het maken van speciale babyposes die je op het internet ziet. Begin zelf niet aan ingewikkelde poses. Wil jij graag professionele newborn foto’s of familiefoto’s laten maken? Ontvang een vrijblijvende brochure via het contactformulier of info@beautifulmoments.be


Veel liefs, Sophie

Fotograaf uit Turnhout


Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com