Over lightroom

Welke versie heb ik nodig van Lightroom?

Voor de desktop versie werk je met Lightroom Classic CC. De mobiele presets werken met de gratis Lightroom CC mobiele app. Geef je mobiele applicatie altijd de recensie update zodat alles naar behoren kan functioneren.

Werken de presets ook met JPEG fotobestanden?

Ja zeker! De presets werken op zowel JPEG als RAW fotobestanden. Bij de recente smartphone kan je in RAW fotograferen , bekijk daarom even je handleiding en de technische specificaties van je toestel om te kijken of de mogelijkheid er is voor RAW. Indien je mogelijkheid hebt om met RAW te shooten, raden we dit zeer sterk aan om dat je met RAWbestanden nog méér kunt aanpassen zodat je fotokwaliteit maximaal blijft.

Download problemen

Bij het downloaden krijg ik een melding dat het mislukt is.

De meeste download problemen zijn er door te weinig geheugen op de smartphone. Alvorens je de presets wilt downloaden, zorg er voor dat je telefoon niet overvol zit met bestanden die je misschien niet meer gebruikt. Dit kan een foutmelding geven.

Ik vind de preset niet terug.

Kijk even na in jouw folder op je smartphone of PC bij ‘Downloads” of “Mijn bestanden”.

Als ik op de Download knop in mijn bestelling klik, gebeurt er niets

Kijk voor de zekerheid na of er geen pop-up blocker je download tegenhoudt. Je kan dit nakijken door in je browserinstellingen te gaan kijken bij Privacy/ Pop-upblock. Of probeer de download te openen op een andere browser.

Installatie

Ik krijg de preset niet geïmporteerd in de Lightroom App.

Zie je bestanden staan met een soort sleuteltje of vergrendeling? Dan moet je eerst deze stap toepassen; Alvorens je de preset kunt importeren in Lightroom moet je het bestand “Unzippen”. Hoe doe je dat? Door op het bestand te klikken wordt de preset “unzipt” en staat het bestand (DNG) klaar om te gebruiken.

Heb je nog voldoende geheugen op je smartphone? Kijk dit even na als bovenstaand probleem niet opgelost geraakt.

Lukt bovenstaande nog niet? Probeer dan een unzip programma zoals “winzip” of “unzip”.

Foto bewerken

In de installatievideo wordt er gesproken over de belichting van de foto. Als je merkt dat je foto toch nog te licht of te donker is, kan je dit manueel aanpassen via de knop Licht: Schuiver belichting. Als je naar rechts schuift wordt je foto lichter, schuif je naar links wordt je foto donkerder.

Heb je een ander probleem of vraag? Ik beantwoord het graag! Stuur mij jouw vraag (zo uitgebreid mogelijk als het kan, je mag foto’s bijvoegen), dit naar info@beautifulmoments.be

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com