Beautiful Moments Photography

Fotograaf Antwerpen, zwangerschapsfotografie, newborn fotografie, gezinsfotografie, huwelijksfotografie, bedrijfsfotografie

In deze blog geef ik je enkele tips en ideetjes om jouw kindje(s) te fotograferen in het bos. Wil je graag jouw kinderen op een spontane manier fotograferen zonder dat het te gemaakt lijkt of zonder dat je moet smeken voor een leuke foto zonder elke keer een gek gezicht of een uitstekende tong? Sophie is here To the rescue 😉

Tip 1: Fotografeer jouw kindje(s) als ze afgeleid zijn. 

Laat ze spelen, laat ze een opdracht uitvoeren. Op die manier kan je echt authentieke foto’s maken.

Voorbeelden: Herfstbladeren in de lucht gooien of de mooiste blaadjes meenemen naar huis om te laten drogen tussen een boek, paddestoelen zoeken (zonder ze aan te raken natuurlijk), tikkertje spelen, of laat ze eens op zoek gaan naar hun favoriete dier in het bos en laat ze de dierengeluiden nadoen.  Het zorgt voor afleiding en ongetwijfeld voor kei schattige kinderfoto’s. 

Tip 2: Verander je perspectief

Vaak zie ik foto’s die heel hoog getrokken zijn. Ga eens op je hurken zitten, het is veel mooier om bij kinderen of dieren vanuit hun “hoogte” te fotograferen. Zo krijg je een veel specialer beeld. Ga dichtbij, trek niet van te ver af. Een closeup van het gezicht van jouw kindje bv is ook supermooi. In de foto’s hieronder zie je allemaal foto’s op ooghoogte van kinderen, door te hurken of te gaan liggen op de grond. Afhankelijk of je goede kleren aan hebt of niet 🙂 Of je neemt een deken mee, Outfit gespaard 😉


Tip 3: Stel scherp door de AF functie 

De smartphonecamera wordt geleverd met AE / AFvergrendeling, een functie voor belichting en scherpstelling. Met deze tool kan je het onderwerp van jouw afbeelding selecteren en deze vergrendelen terwijl je jouw foto kadreert.


De AE / AF-vergrendeling vertelt jouw camera wat de belangrijkste focus van de afbeelding is, waardoor de kans kleiner wordt dat je een wazige foto krijgt of details verliest in jouw opname. Dat is belangrijk als je een foto maakt bij wisselend licht, met bewegende onderwerpen of bij instellingen met een hoog contrast.


1.Zet jouw camera aan

2. Selecteer het onderwerp dat je scherp wilt hebben in jouw foto door het op het scherm ingedrukt te houden.

3. Er verschijnt een geel vierkant op het scherm. AE / AF-vergrendeling verschijnt ook bovenaan het scherm, zodat je weet wat jouw brandpunt (onderwerp) is vergrendeld. Je kan ook Jouw vinger omhoog of omlaag slepen om de belichting van de afbeelding aan te passen.

Scherpstellen met AF functie (OS Apple)

Om de AE / AF-vergrendeling op jouw IPhone te gebruiken: Je ziet het zonnetje rechts van het AE / Afvergrendelingsvak op en neer bewegen met jouw aanpassingen.


TIP: Gebruik de ZOOM functie NIET. In de plaats daarvan ga dichterbij jouw onderwerp. Door de zoomfunctie verlies je kwaliteit in de foto.

Wens je meer te weten over kinderfotografie? In mijn E-book kan je nog meer leren. Klik hier om te e-book te bekijken

Veel succes! Herfstgroetjes Sophie

portretfotograaf

fotograaf Ranst

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com