Wat is Lifestyle fotografie?

Bijgewerkt: mrt 4

Bij een newborn fotoshoot denken veel mensen aan de typische Anne Geddes poses, baby's met dierenpakjes of volledig Gewrapt. Niet iedereen houdt hiervan en dat is oké! In deze blog wil ik je tonen dat er ook andere mogelijkheden zijn om jouw pasgeboren baby te fotograferen.


Dit koppel wou graag een combinatie enkele foto's met de baby apart en elke foto's als gezin zijnde. We maakten er een newborn lifestyle fotoshoot van.


Wat is lifestyle fotografie?

Kortweg het fotograferen van mensen zoals ze echt zijn, in het comfort van hun eigen huis. Geen klassieke studiobeelden, geen geposeerde foto's, maar het vastleggen van connectie, liefde tussen mensen. Het fotograferen van unieke, authentieke momenten. Kijk je mee naar onderstaande galerij?


Waarom zou ik een newborn fotosessie inplannen?


Het is niet alleen geweldig voor jullie als kersverse ouders, om deze periode vast te leggen in een fotoreportage. Maar voor jullie kleine wonder is het later even fantastisch... Als hij of zij later groot is en zelf een gezin wil starten... Hoe bijzonder is het dan als ze deze mooie reportage van zichzelf hebben om terug te zien en te vergelijken! Dat warme gevoel als je terugkijkt naar de eerste foto's, dat gevoel is onbetaalbaar en dat wil ik je graag bezorgen. Een zwangere vrouw is prachtig om te zien, daarom bied ik ook de service aan van zwangerschapsfotografie op locatie of bij jullie thuis. Vanaf 32 weken begint de zwangerschap mooi zichtbaar te worden.


Wanneer boek ik het beste een fotoshoot in?


De beste tijd om contact met me op te nemen om een zwangerschapsfotosessie/newbornfotoshoot in te plannen, is tijdens de zwangerschap, op die manier ben je zeker van een plekje in de agenda. Op basis van de uitgerekende datum kunnen we al een voorlopige datum vastleggen.  Zodra de baby geboren is en jouw gezin terug thuis is van het ziekenhuis, leggen we een definitieve geschikte tijd en datum vast voor de newborn fotosessie.


Kom je een huis?

Ik doe newbornfotografie aan huis, op die manier hoeven jullie zich niet te verplaatsen en de baby voelt zich comfortabel in haar of zijn veilige, rustige en warme omgeving .Er is keuze uit accessoires zoals dekentjes, mutsjes, hoofdbandjes, inbakerdoeken en ik betrek jullie graag bij de styling van de sessie.


Hoe oud moet mijn kindje zijn voor een newborn fotoschoot?


Het ideale moment om pasgeboren baby's in props (denk naar maar een mini houten bedje) te fotograferen is als ze 6-10 dagen oud zijn. Belangrijk: het is niet verplicht om een newborn enkel tussen bovenstaande dagen te fotograferen. De baby mag gerust ouder zijn, alleen dien je dan rekening mee te houden dat bepaalde poses niet meer mogelijk zijn, omwille van veiligheid. Het voordeel van een 'oudere' baby te fotograferen is dat de baby wakker en alerter is, waardoor je als ouders meer connectie en intiemere beelden kunt maken op de foto. Zijn er zusjes of broertjes aanwezig? Ik betrek hen graag bij de fotoshoot. We werken op het ritme van de baby en ik geef graag genoeg tijd voor eten en knuffelen tijdens de fotosessie.

We bieden ook een babyplan aan, een fantastische ervaring inclusief: een zwangerschap fotoshoot, een newborn fotoshoot, een fotoshoot baby 6 maanden en een fotoshoot baby 12 maanden.


Voor meer informatie stuur gerust een vrijblijvende mail naar info@beautifulmoments.be