Make-up tips voor een fotoshoot


Waarop moet je letten als je make-up aanbrengt voor een fotoshoot? Of je gebruikt zelf weinig make-up maar je wilt voor een fotoshoot toch een beetje meer? Hoe breng ik op een natuurlijke manier maquillage aan? In deze blog help ik je graag even verder met enkele tips waardoor je op een natuurlijke manier je jezelf op je mooist kan maken waardoor je gaat stralen op de foto :)


Stap 1:

Voorbereiding! Een make-up komt het mooiste uit als je huid van te voren al voorbereid is. Met voorbereiding wil ik zeggen, scrub je huid een dag van te voren en breng een hydrateren masker aan.


Stap 2:

Gebruik een primer: Het vult fijne lijntjes en poriën op en verdoezelt imperfecties die een cameralens juist uitvergroot.


Stap 3: Found de teint

Gebruik de foundation die je altijd gebruikt en zorg ervoor dat de foundation mooi egaal is aangebracht over je hele gezicht. Ga tot aan de haarlijn.


Stap 4: Concealer

Een concealer dient om donkere kringen en wallen te camoufleren, je blik ziet er frisser uit na het aanbrengen van concealer. Zet deze iets dikker aan normaal.Je zal zien dat deze op de foto helemaal niet ‘te’ heftig zal overkomen.


Stap 5: Frame je gezicht 'lichtjes' met een shaper of een bronzing poeder. Dit geeft meer vorm aan je gezicht. Wil je je gezicht wat slanker laten tonen, gebruik wat bronzing poeder aan de zijkant van je gelaat, een dubbele kin waar je je onzeker over voelt, kan je optisch wegwerken door een beetje bronzing poeder aan te brengen.


Stap 6: Blush

Een kleurtje geeft een frisse uitstraling. Neem bij voorkeur een naturelle blush of bronzing poeder kan ook,


Stap 7: Oogmake-up Smokey Eyes:

Stap 1: Breng een licht kleurige oogschaduw aan over het gehele ooglid tot iets over de arcadeboog als basiskleur.

Stap 2: Kies een donkere kleur zoals bruin, grijs of zwart als je voor een smokey effect gaat, om aan te brengen in de buitenste ooghoek. Ga zo donker als dat je zelf wil.

Stap 3: Blenden8 Je gaat met een penseel de basiskleur en de donkere kleur met elkaar mengen zodat deze beter in elkaar overloopt.

Stap 4: Aanbrengen van Kohlpotlood op de onderste wimperrand en ook mooi uitblenden.

Stap 5: Mascara!


Stap 8: Lippen

Gebruik lipliner lichtjes in het midden van je bovenlip en de buitenste hoeken. Zo accentueer je de vorm van je lip zonder die harde uitstraling. Kleur de lip daarna volledig in, breng achteraf lipstick aan, wil je vollere lippen? Gebruik dan nog een beetje lipgloss voor een voller effect.


Wist je dat ik ook een make-upservice aanbied bij mijn fotoshoots? Ik heb meer dan 10 jaar ervaring als visagiste.

4 keer bekeken