De mooiste fotografie plekken regio Ranst

Nog een kleine maand en de lente start! We gaan allemaal terug naar buiten en snuiven de sfeer van de lente op! Als fotograaf begint het hoogseizoen: denk maar aan communiefotoshoots, een familiefotoshoot, een huwelijksreportage.


Als fotograaf uit Ranst deel ik graag enkele tips waar je mooie foto's kan maken. Zoek je nog een fotograaf voor een fotoreportage op locatie? Neem vrijblijvend contact met me op via info@beautifulmoments.be


1. Vrieselhof Oelegem

In de vallei van het Groot Schijn, waar Antwerpen eindigt en de Kempen beginnen, ligt het indrukwekkend rustig kasteeldomein Vrieselhof.


http://www.remise-vrieselhof.be/vriselhof/


2. De Pont Schilde

Het natuurgebied herbergt een schat aan biodiversiteit dankzij het gevarieerde landschap. Je vindt er een vijver met open water en randvegetatie, een stuk rietland, hooiweiden, pioniersbos, oud loofbos, hakhout met kwel en een groot stuk omheind half open landschap met begrazing.

https://www.natuurpuntschijnbeemden.be/natuurgebieden/pont
3..Viersels Gebroekt

Het Viersels Gebroekt ligt in de vallei van de Kleine Nete en werd in het verleden ingericht als vloeiweide. De Molenbeek en Kleine Beek stromen hier te midden van de graslanden en er zijn uitgesproken (laag)veenafzettingen te vinden.

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/kleine-netevallei-viersels-gebroekt-steenbeemden


4. Kesselse Heide

De Kesselse Heide is een provinciaal domein met landschappelijke waarde in Kessel, een deelgemeente van het Belgische Nijlen. Het domein heeft een oppervlakte van 43 ha.

Prachtig is de paarse heide midden augustus tot september

https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/kesselse-heide.html


5. Begijn hof Lier

Ik vergelijk het Lier altijd met het kleine Brugge maar dan in de Kempen, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed

https://www.visitlier.be/zien/interessante-locaties/begijnhof


Heb je jij nog leuke locaties die je wenst te delen? Reageer gerust in de comments!

Warme groetjes Sophie