Beautiful Moments Photography

newbornfotografie

Wat is newbornfotografie? Dit is een newborn fotoshoot waarin jouw baby in verschillende poses wordt gelegd, denk maar aan een schaal, een mandje of jullie bed. Er worden ook mooie details van het kindje gefotografeerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om enkele gezinsfoto’s te laten nemen van jullie als kersverse ouders.


Wanneer kan je best een newborn fotoshoot inplannen?

De beste tijd om contact met me op te nemen om een newbornfotoshoot/ newborn lifestyle fotoshoot in te plannen, is tijdens de zwangerschap, op die manier ben je zeker van een plekje in de agenda. Op basis van de uitgerekende datum kunnen we al een voorlopige datum vastleggen.  Zodra de baby geboren is en jouw gezin terug thuis is van het ziekenhuis, leggen we een definitieve geschikte tijd en datum vast voor de newborn fotosessie.


Wat is het voordeel van newbornfotografie aan huis?

Ik doe newbornfotografie aan huis, op die manier hoeven jullie zich niet te verplaatsen naar een fotostudio en de baby voelt zich comfortabel in haar of zijn veilige, rustige en warme omgeving. Jullie hebben voeding en kledij en accesoires bij de hand. Als kersverse moeder zoek je graag wat rust op en dat begrijp ik! Om de baby comfortabel te houden, doen we de fotoshoot in een temperatuur van 26 graden, ik voorzie altijd een elektrisch vuurtje zodat de baby het voldoende warm heeft. Het enige wat ik nodig heb ik een ruimte met veel daglicht, denk maar aan een slaapkamer of living. Het licht zal de magie geven. Er is keuze uit accessoires zoals dekentjes, mutsjes, hoofdbandjes, wraps en ik betrek jullie graag bij de styling van de sessie.

Hoe oud dient de baby te zijn voor een newborn fotoreportage?

Het ideale moment om pasgeboren baby’s in props (denk naar maar een mini houten bedje) te fotograferen is als ze 6-10 dagen oud zijn. Belangrijk: het is niet verplicht om een newborn enkel tussen bovenstaande dagen te fotograferen. De baby mag gerust ouder zijn, alleen dien je dan rekening mee te houden dat bepaalde poses niet meer mogelijk zijn, omwille van veiligheid. Het voordeel van een ‘oudere’ baby te fotograferen is dat de baby wakker en alerter is, waardoor je als ouders meer connectie en intiemere beelden kunt maken op de foto. Zijn er zusjes of broertjes aanwezig? Ik betrek hen graag bij de fotoshoot. We werken op het ritme van de baby en ik geef graag genoeg tijd voor eten en knuffelen tijdens de fotosessie. Hieronder kan je foto’s van mijn werk bekijken als babyfotograaf.

Kledingadvies voor het gezin

Ik help graag met de styling. Aan de hand van een Pinterest bord toon ik je mooie kledingcombinaties. Ik geef je graag ook kledingtips. Tijdens en na de zwangerschap kan je je als mama in spé niet zo goed in je vel voelen. Je lichaam maakt hormonen aan en je hebt kwaaltjes. Daardoor hoor ik soms dat mama’s zelf niet op de foto willen. Wat zou je ervan denken moest ik een maquillage aanbrengen en je haren doen? Ik beloof je: je zal er prachtig uitzien!

Heb je interesse in een newborn fotosessie? Neem gerust met me contact op via het formulier of via info@beautifulmoments.be

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com