Beautiful Moments Photography

newbornfotografie

Newborn fotograaf Antwerpen

 

Jullie kleine wonder is eindelijk geboren, proficiat! Jullie hebben reeds een newborn fotoshoot ingepland en willen nu maximaal voorbereid zijn om alles perfect te laten lopen? Super, lees hieronder enkele tips zodat deze fotosessie voor jullie newborn en jezelf stressvrij en vlot kan verlopen. Allereerst, het is normaal dat een newborn sessie gemiddeld tussen een 2 uur a 3 uur duurt. Houd daarmee zeker rekening moest je nog enkele afspraken hebben die je gaat inplannen die dag.

Je huis hoeft niet spik en span te zijn

Voordat je de grove “kuismiddelen” gaat inzetten om je huis helemaal op orde te krijgen, wil ik je gerust stellen. Dat hoeft helemaal niet! Het is perfect normaal dat je door de komst van jullie wonder even andere prioriteiten hebt. Belangrijk is dat alles een beetje opgeruimd is op de plaatsen waar we gaan shooten. Meestal gebeurt een fotoshoot in de babykamer, slaapkamer of in de living bij een groot raam. Als we foto’s gaan maken in de slaapkamer, kan je best het bedlinnen in een neutrale kleur bijvoorbeeld wit of beige voorzien. Vermijd hier wel drukke prints of felle kleuren. Zijn er nog zaken die je niet in de foto wilt hebben? Ruim ze dan eventje op. Daarna laat het los 😉 de focus van de fotoshoot. ligt op jullie baby en julliezelf. We gaan niet inzoomen tot het stof of kruimels op de grond. Promise 🙂

Binnentemperatuur voor de baby

Pasgeboren baby’s zonder kledij of enkel met pamper of doek worden gefotografeerd bij een binnentemperatuur van 26 graden. Verwarm op tijd de woning, Ik voorzie altijd nog een extra heater zodat de baby het zeker voldoende warm heeft. Dit laatste gebruik ik als we foto’s gaan nemen in een schaal of op het bed. Door de combinatie van de baby te voeden voor we van start gaan en de warmte, zal de baby rustig worden.

Voeding

Voor optimaal resultaat probeer de baby 2 uur niet te voeden voor de fotoshoot. Vooraf een badje geven kan ook extra helpen als je een sensitieve babyhebt. Je kan de baby beginnen voeden tijdens het kennismakingsgesprek de dag zelf en het opstellen van het materiaal. Door de warme omgeving en de voeding zal de baby slaperig worden en zijn we klaar om de fotosessie te beginnen. Indien je borstvoeding geeft, probeer 48 uur van te voren geen cafeïne te drinken en vermijd junkfood en voeding met broccoli. Deze ingrediënten hebben effect op baby.

Planning van de newbornsessie

Voordat we van start gaan, vind ik het belangrijk als fotograaf om jullie als gezin te leren kennen. Hoe verliep de bevalling? zijn er bepaalde zaken m.b.t. gezondheid van de baby waarop ik dien te letten? Hoe gaat het met jullie als kersverse gezin? Daarna overlopen we kort nog even het verloop van de fotoshoot, de verwachtingen, welke foto’s jullie zeker wensen te hebben. In welke ruimtes jullie graag foto’s willen. We zoeken best altijd de ruimtes met het meeste daglicht op. Denk maar aan de living, slaapkamer, babykamer.

Wanneer we alles overlopen hebben, starten jullie met het voeden van jullie kleine wonder en ik stel alles op. We werken altijd op het ritme van de baby, heeft zij/hij meer tijd of een knuffelmoment nodig, is dat prima. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn gemak is en de shoot stressvrij kan verlopen.

 

Kledingtips

Wil je graag hierover meer advies? Ik heb reeds een blog geschreven over kledingtips voor een fotoshoot. Je kan deze hier terugvinden. Heb je toch nog vragen of de kledij? Aarzel niet om me hierover te contacteren.

Accessoires en props

Als newbornfotograaf heb ik ook accessoires die je vrijblijvend mag gebruiken. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ben je meer fan van het naturelle, lifestyle fotografie zonder accessoires? Uiteraard is dit ook mogelijk. Het trekken van newborn foto’s in de babykamer, wanneer je de baby een badje geeft, een pamper ververst bijvoorbeeld.

 

Met al deze tips hier bovenaan, ben je goed voorbereid op een newborn fotosessie en kan je genieten van dit mooie moment met een prachtige herinnering achteraf. Ben je op deze blog beland uit interesse en heb je nog geen newborn fotoshoot ingepland? Mijn garantie naar jou toe: De eerste paar dagen van het leven zijn zo uniek en bijzonder! Deze tijd komt nooit meer terug. Een mooie herinnering en voor jullie kleine wonder is het later even fantastisch. Als zij of hij later groot is en zelf een gezin wil starten en een foto’s zichzelf hebben om terug te zien en te vergelijken. Meer informatie over mijn manier van werken bij newbornfotografie kan je hier terugvinden.

 

Veel liefs, Sophie

Newbornfotograaf Turnhout

newbornfotografie, babyfotografie

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com