fotograaf

Kleding

voor een fotoshoot

als zwangerschapsfotografe uit Antwerpen leg ik graag dit tedere moment vast, met als resultaat prachtige zwangerschapsfoto's

Het doel van kledingadvies voor een fotoshoot?

This outfit just cleared my skin and fixed my posture

Jullie hebben beslist: we plannen een familiefotoshoot. Super, leuk om te horen dat jullie herinneringen belangrijk vinden en dat jullie hier graag in willen investeren. Zoals hierboven geschreven, is een outfit toch ook belangrijk om de gezinsfoto’s naar een higher level te krijgen.

Vaak krijg ik de vraag: welke kledij kunnen we best dragen? No worries, ik heb hieronder enkele tips voor jullie opgesomd, zodat je met een gerust hart kan uitkijken naar de familiefotoshoot. Het dragen van een juiste outfit is één van de belangrijke onderdelen wat een foto kan maken of breken. Lees hieronder meer…

Tijdens het kennismakingsgesprek van de fotoshoot gaan we nog dieper in op vragen over het kledingadvies.

Vol zelfvertrouwen op de foto dankzij kledingadvies

Probeer prints en drukke patronen te vermijden. De aandacht geraakt op deze manier verloren en komt vaak druk over.

Voor de vrouwen heb ik enkele jurken en zwangerschapsjurken ter beschikking die je vrijblijvend mag gebruiken tijdens de fotoshoot. Warme kleuren die mooi te combineren zijn: donkergroen, kaki, wit, beige, warm diep oranje, okergeel, bordeauxrood of oud-roze/nude. Volg mij op Pinterest om inspiratie op te doen voor je sessie! Voor de vrouwen raad ik lange, zwierige jurken (maxidress) en rokken. Dit zorgt voor een speels, romantisch effect tijdens de fotosessie.

Voor de mannen stel ik neutrale kleuren voor (wit, grijs, taupe, beige, ivoor, wit ). Een top-outfit: een denim of chambray hemd of tshirt met een kakibroek of zwarte spijkerbroek. Deze kleuren passen goed bij vrijwel alles. Voor kinderen gelden ongeveer de zelfde “spelregels”.

Make-uptips voor de mama’s

Waarop moet je letten als je make-up aanbrengt voor een fotoshoot? Gebruik je zelf weinig make-up maar je wilt voor een fotoshoot toch een beetje meer? Hoe breng ik op een natuurlijke manier maquillage aan? In deze blog help ik je graag even verder met enkele tips waardoor je op een natuurlijke manier je jezelf op je mooist kan maken waardoor je gaat stralen op de foto.
fotograaf

Veel gestelde vragen

F.A.Q.

Welke garanties geeft Beautiful Moments Photography jullie als fotograaf?

Voor de goede service tijdens de shoot en na de fotoshoot, prachtige, hoge kwaliteitsfoto’s en een hele gezellige shoot met kwaliteitsproducten als resultaat. Mijn full-frame camera en lenzen zijn van het merk Sony. Het resultaat? Superscherpe, kwaliteitsvolle beelden. Je kinderen veranderen zo snel, zeker in de eerste levensperiode. Om deze herinnering te bewaren en liefdevol vast te leggen voor later, hou je de herinneringen levend. Je kind zal blij zijn om later terug te kunnen kijken op deze wonderlijke periode.

Kom je aan huis?

Ja! Dit is mijn concept. Een fotosessie in het comfort van jullie eigen woning. De dagen na de fotosessie willen jullie graag zo ontspannen mogelijk houden. Jullie hoeven zich niet te verplaatsen. Ik heb verschillende accessoires zoals mutjes, schalen, babypakjes, manden die je mag gebruiken als je dat wenst.

Heb je een studio?

Neen, dit is niet mijn concept. Indien dit om praktische redenen niet lukt, kan ik wel een fotostudio huren. De prijs is op aanvraag.

Doe je ook fotoshoots op locatie?

Ja zeker! Newborns fotografeer ik steeds in jullie woning. Voor zwangerschapsfotografie, een koppel fotoshoot, communiefoto’s, kindersessies, gezinssessies en dergelijke ga ik graag op zoek naar een mooie locatie. Aangezien ik met natuurlijk licht fotografeer, heb ik verschillende buitenlocaties in de omgeving van Ranst waar ik graag gebruik van maak. Niet alleen in de zomer trouwens, want herfstsessies in het bos zijn ook een absolute aanrader.

 

Hoelang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur behalve newbornfotografie, deze duren al snel 2 tot 3 uur.

Waarom duurt een newbornshoot zo lang?

Omdat ik alle tijd neem en ik wil veilig kunnen werken. Tussendoor is er voldoende tijd zijn om jullie pasgeboren baby te voeden, te knuffelen.Bij de ene baby duurt het wat langer dan de andere voor hij/zij in slaap valt. De baby bepaalt het tempo bij newbornfotografie.

Krijg ik ook onbewerkte foto’s?

Neen. Ik maak meerdere foto’s tijdens de fotosessies om er vervolgens de beste er uit te kiezen. Deze worden bewerkt en in een online galerij geplaatst. Deze is met paswoord beveiligd en enkel zichtbaar voor jou.

Kan ik extra digitale bestanden aankopen?

Ja dat kan, je kan bij mij extra foto’s aankopen aan 10 euro per stuk. Wil je graag extra foto’s? Vraag de mogelijkheden.

Kan ik ook prints of foto-albums aankopen?

Ja zeker, dit is mogelijk, we hebben een uitgebreid aanbod. Doordat jullie bij mij prints bestellen, garandeer ik jullie de beste resolutie. Geen albums met logo’s op of waar je niet zeker van bent dat de kwaliteit goed gaat zijn. Het materiaal wordt bij een professionele drukkerij besteld. Ik werk niet met een commercieel lab waar kwantiteit belangrijker is dan kwaliteit. Ik verzorg de opmaak van het album, zodat jullie zich hier niet mee bezig hoeven te houden. Voor fine-art producten werk ik samen met QT Albums. Voor goede prijs/kwaliteit albums werk ik samen met Dreambooks Pro en Floricolor.

Ik wil mijn zwangerschapsessie op locatie buiten? Kan dit?

Ja zeker, heb je zelf een locatie in gedachten? We kiezen voor jou ook een mooie rustige plek voor zwangerschapsfotografie.

 

Maak je ook gezinsfoto’s?

Ja zeker!. Deze foto’s fotografeer ik ofwel bij jullie thuis of op een buitenlocatie. Bij newborn en babysessies is er even gelegenheid om tussendoor een paar foto’s met mama en/of papa te nemen. Maar voor een volledige gezinssessie kiezen we best een mooie buitenlocatie.

Werk je ook in het weekend?

Ja, op zaterdag houd ik fotosessies omdat ik ervan bewust ben dat je dan als gezin samen bent. Newborn probeer ik liever in de week te shooten omdat je als mama en papa ouderschapsverlof hebt. Indien dit niet mogelijk is, maak ik graag een uitzondering.

Vraag je een voorschot?

Ter bevestiging van onze afspraak vraag ik steeds een voorschot van 100 euro. De tijd wordt gereserveerd in onze beide agenda’s. Zo is zowel klant als fotograaf zeker van deze wederzijdse afspraak. Bij een boeking van een huwelijk wordt een hoger voorschot gevraagd, afhankelijk van de gemaakte afspraken.

Wanneer vindt de newbornsessie plaats?

Bij voorkeur tussen de 6e en 10e dag na de bevalling. De kans op baby acné is dan miniem en de baby legt zich nog in foetushouding.We leggen steeds een voorlopige afspraak vast rond je uitgerekende datum. Zodra je bevallen bent, stuur je me dan een berichtje met naam, geslacht en geboortedatum van je kleintje. We maken dan een definitieve afspraak.

 

Zwangerschapsfotografie: wanneer doe ik best mijn zwangerschapssessie?

Bij voorkeur in de 33ste of 36ste zwangerschapsweek. Een plaats voor zwangerschapsfotografie vastleggen doe je best al in het begin of halverwege je zwangerschap.

 

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn Newbornfotosessie?

Voor een newbornsessie kan je ‘s morgens de baby een badje geven met badolie. Daarna hem/haar insmeren met babyolie of babymelk. Zo is het kleintje lekker ontspannen en heeft zij/hij een zacht huidje.

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com