Beautiful Moments Photography

fotograaf Antwerpen

Je kunt er niet om heen, overal duiken die Golden-Hour foto’s op. Die mooie warme gloed, heel mooi en brengt jouw foto’s direct naar een hoger niveau. Ik deel graag 3 tips om zelf te experimenteren. Benieuwd? Lees hieronder even verder…


Tip 1:Uren zonsopgang en zonsondergang

Wanneer je het over het gouden uurtje hebt, spreek je over twee uren op een dag. Het ene uur is in de ochtend en de ander is in de avond. Het gouden uur in de ochtend is het uur na zonsopgang en in de avond is het, het uur voor zonsondergang. Op deze momenten is de belichting uniek omdat de positie van de zon erg laag is ten opzichte van hetgeen dat je fotografeert. Gebruik De app “Magic Hour” Je geeft je locatie in en de app zegt je wanneer die dag de zon opgaat-en of ondergaat.


fotograaf Antwerpen

Tip 2:Positie van je onderwerp en de zon: Golden Hour Look

 

Er zijn 2 manieren om dit heel mooi te fotograferen: licht van voren of licht van achter.

  • Licht van voren: (Front-Lighting) De persoon of het object dat jij fotografeert, kijkt rechtstreeks naar de zon. Opgelet: bij mensen met gevoelige ogen. Vraag eerst of ze zich hier comfortabel bij voelen.

 

  • Licht van achteren (Back-Lighting): Plaats het onderwerp voor de zon en je hebt licht van achteren. Dit zorgt voor een warm, zacht, gloeiend effect rondom de persoon die je tijdens het gouden uur fotografeert.( Zie foto)
 

Fotografie-Opdracht: Probeer beide positie’s uit en kijk wat het prachtige gouden licht doet met je onderwerp.

Tip 3 Golden Hour effect binnenshuis

Je hoeft niet altijd de velden of in de bossen in te gaan. Je kan dit ook binnen proberen. In de winter bijvoorbeeld is het vaak wel heel fris s’morgens of s’avonds. Ook binnenshuis kun je gebruik maken van dit licht door het gewoon binnen te laten door een groot raam. Ook hier kan je jouw onderwerp naar de zon laten kijken of net met de rug naar de zon plaatsen.

 

Fotografie-Opdracht: Probeer beide positie’s uit en kijk wat het prachtige gouden licht doet met je onderwerp.

Nu ja, als je jonge kindjes hebt, is dat wat moeilijker om 6 uur op te staan of te wachten tot 20u 30 a 21u30 in de zomermaanden.

 

Verkrijg de gouden tint & aardetint van het Gouden Uurtje, dankzij het gebruik van mijn Preset Bundel Earth Memories: Deze kan je hier verkrijgen.

 

Iets gehad aan deze tips? Reageer in de comments. of Tag jouw gemaakte golden hour foto’s met me in je stories op Instagram.

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com