Beautiful Moments Photography

gezinsfotografie

AM I OVERDRESSED? YES. OH GOOD!

Het dragen van een juiste outfit is één van de belangrijke onderdelen wat een foto kan maken of breken.

Als fotograaf geef ik je voor de fotoshoot informatie mee over welke kledij je best kan dragen. Aan de hand van een Pinterest bord toon ik je mooie kledingcombinaties. Ik help je graag op weg met enkele van mijn favoriete merken voor kleding, bekijk mijn favoriete shops hier.

Jullie hebben beslist: we plannen een familiefotoshoot. Super, leuk om te horen dat jullie herinneringen belangrijk vinden en dat jullie hier graag in willen investeren. Zoals hierboven geschreven, is een outfit toch ook belangrijk om de gezinsfoto’s naar een higher level te krijgen. Vraag ik de vraag: welke kledij kunnen we best dragen? No worries, ik heb hieronder enkele tips voor jullie opgesomd, zodat je met een gerust hart kan uitkijken naar de familiefotoshoot.

fotograaf Antwerpen

Tip 1 Probeer prints,LOGO’S en drukke patronen te vermijden.

De aandacht geraakt op deze manier van het onderwerp: jullie dus verloren en komt vaak heel druk over. Prints zijn vaak ook trendgebonden en echte trendgebonden kleding kan je best hier dan ook vermijden. Waarom? Wel, om een leuk voorbeeld te geven: herinner jij je nog de foto’s van jezelf of je ouders toen jij of zij jonger waren. Wat zag je? Right, soms hele rare combinaties, gekke prints of kleuren :). Dit gaat hetzelfde verhaal zijn als jezelf binnen enkele jaren terugkijkt naar de foto’s. Dus: kleed jezelf “tijdloos”. Met effen, neutrale kleuren. Neutrale kleuren zijn donkergroen, kaki, wit, beige, warm diep oranje, okergeel, bordeauxrood of oud-roze/nude, wit, grijs, taupe, beige, ivoor.

TIP 2: CLASSY BUT COMFORTABLE

Tijdens de fotoshoot buiten worden jullie uitgedaagd voor een portie fun: opdrachten en spelletjes. Daarom kan je best iets comfortabel dragen: niets te strak of geen torenhoge hakken. Wil je als vrouw toch hakken dragen? Neem dan een 2de paar schoenen mee, for just in case 😉. Is de fotoshoot binnen bij jullie gepland? dan is het het mooiste om geen sokken of schoenen te dragen.

Voor de vrouwen raad ik lange, zwierige jurken (maxidress) en rokken aan. Dit zorgt voor een speels, romantisch effect tijdens de fotosessie. Boven de rok kan je bijvoorbeeld een leuke effent shirt dragen of tanktop. Wat kouder? Een mooie cardigan kan hier zeker een aanvulling opgeven. Om te visualiseren: een link naar een Pinterest bord voor de vrouwen.

Voor de mannen:. Een top-outfit: een denim of chambray hemd of tshirt met een kakibroek of spijkerbroek. Andere combinatie’s kunnen zeker ook mooi zijn. Bekijk hier het bord voor de mannen.Voor de kinderen gelden eigenlijk dezelfde ‘spelregels’. Bekijk het bord voor de meisjes en voor de jongens

TiP 3: KIES EEN KLEUR DIE BIJ JULLIE PAST.

De belangrijkste tip bij kledingadvies is dat je het beste een paar basiskleuren kunt kiezen. Kies voor zachtere kleuren en varieer door meerdere tinten van diezelfde kleur te kiezen. Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto maken en het zelfs tot één geheel maken. Kies vooral iets wat universeel is en niet teveel moeilijkheden met zich meebrengt. Blauwe jeans met witte bovenkleding is bijvoorbeeld een klassieker maar volledig wit of een andere contrasterende kleur kan natuurlijk ook. Wat ook goed werkt is een kleur te kiezen van de bovenkleding die bij je ogen past. Op die manier versterk je het beeld en haal je de ogen op een foto meer naar voren.

TIP 4: VIND JE HET NOG MOEILIJK TE KIEZEN? GA VOOR PASTEL

Twijfel je na bovenstaande tips nog? Met pastelkleuren zit je altijd Safe. Lichte kleuren zijn altijd rustig in de foto en zullen zelden vloeken met de omgeving/natuur. Pastelkleuren zijn makkelijk te combineren. Een shoot in de natuur, op het strand, in een mooie stad. Het kan allemaal mooi zijn en samenkomen.

Tip 5: Stem de kledij op elkaar af

Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten! Durf vooral te combineren en hou het stijlvol, wees beperkt met accessoires en zorg dat jullie elkaar aanvullen. Blijf in een zelfde patroon: kies allemaal voor warme kleuren of voor koude kleuren.

En Wat nu? Bekijk je kledingkast eens grondig en begin met combineren. Daarna? Laat los en geniet van een mooie tijd samen met je gezin.

Heb je nog vragen? of Wens je graag een gezinsshoot in te plannen? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Veel liefs

Sophie.

Familiefotograaf Antwerpen

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com