Beautiful Moments Photography

een liefdevolle zwangerschapsfoto vastgelegd door fotografe Sophie van Beautiful Moments

Ik wil je alvast proficiat wensen met de zwangerschap. Het is een tijd van vele gevoelens die jullie als koppel of gezin ervaren.

Ik ben Sophie, gezinsfotografe uit Turnhout. Mijn specialisatie is gezinsfotografie. Daaronder hoort onderandere zwangerschapsfotografie & newbornfotografie onder.

 

 

Tijdens de zwangerschap kan je je als mama in spé niet zo goed in je vel voelen. Soms wensen mama’s geen zwangerschapsfoto’s te maken van zichzelf omdat hun lichaam verandert en last hebben van zwangerschapskwaaltjes. Ik begrijp dat. Toch is mijn missie om mama’s te overtuigen de zwangerschap vast te leggen. Want die tijd komt nooit meer terug. Door het vastleggen van zwangerschapsfoto’s kan je dit moment voor altijd koesteren.

 

 

Het is bewezen dat de foto’s die je nu maakt over 30 jaar één van de waardevolste zaken zijn die jullie in het leven hebben.

 

Veel plezier met tips! Let’s shoot! Liefs Sophie

 

 

 

 

Ohja: wil je nog méér tips? Download dan nu gratis mijn e-book en maak dé mooiste zwangerschapsfoto’s! Klik hier

 

 

Mooie vrouwelijke zwangerschapsfoto's waardoor je lichaam prachtig herinnerd wordt, dit door Beautiful Moments uit Ranst

Belichting: Daglicht

Dit is één van de belangrijkste zaken die je nodig hebt  om een mooie foto te maken. 

  • Wil je binnen foto’s maken? Gebruik daglicht, natuurlijk zacht licht. Trek daarom foto’s in de buurt van een raam, doe de gordijnen naar boven en laat het licht in de kamer verschijnen. Vermijd flitslicht, dit geeft onflatteuze foto’s en harde schaduwen.

  • Wil je buiten foto’s maken? Vermijd dan direct zonlicht op jezelf. Direct zonlicht geeft overbelichte foto’s die kwaliteitsverlies achteraf gaan geven als je ze bewerkt.Vermijd daarom foto’s te maken bij felle zon tussen 11 uur en 16 uur. Daarnaast geeft dit harde schaduwen in je gezicht. 

  • Wil je die gouden gloed ‘Golden Hour’ in je foto’s krijgen? Die krijg je door te fotograferen bij zonsopgang of zonsondergang. De app “Magic Hour” kan je hierbij helpen. Je geeft je locatie in en de app zegt je wanneer die dag de zon opgaat-en of ondergaat.
 

Houd jouw herinnering aan jouw prachtige lichaam voor eeuwig door zwangerschapsfotografie

Achtergrond & Props

Probeer wat variatie in je foto’s te brengen door te spelen met de achtergrond of props te gebruiken.

  • Props zijn attributen die je kan gebruiken in je foto’s: de trends op dit moment zijn: houten borden met letters, babyschoentjes, ballonnen (leuk bij Gender Reveal), een mooi lint om rond je buik te knopen.
  • Begin met van jezelf selfie’s maken door de spiegel te gebruiken. Deze raad ik ook aan omdat je controle hebt over je expressie én je zo kan oefenen voor als je op een andere locatie of achtergrond gaat shooten.
  • Achtergrond: een lichte muur is altijd een to go! Vermijd wel opvallende gekleurde muren zoals groen, geel, rood, roze etc.. Deze kleuren gaan een gekleurde schijn geven op je gezicht, raar maar waar! En dat wil je denk ik niet 😉
 

zwangerschapsfotografie in jouw eigen woning, unieke authentieke zwangerschapsfoto's

Poses zwangerschapfoto’s

Maak een shot lijst

Welke poses vind jij mooi? Oefen verschillende poses eens voor de spiegel. Enkele tips:

  • Maak een paar foto’s om te zien welke poses je buik laten zien en je lichaamstype flatteren. Kijk je liever loodrecht in de camera, of langs de zijkant ? Als je opzij kijkt, speel dan met hoe je je gezicht positioneert: is het beter om direct in je camera, in de verte of naar je buik te kijken?
 
  • Pro tip: ik heb gemerkt dat het plaatsen van een van je benen iets naar voren en naar boven de meeste vrouwen een mooier silhouet geeft dan met de voeten naast elkaar te staan. Het geeft de foto ook een meer ontspannen uitstraling. Dus niet je voeten plat op de grond maar lift 1 voet van de grond. Steunpunt ligt bij je tenen.
 
  • Houd er ook rekening mee dat je buik  er na een maaltijd wat groter uitziet dan normaal, en dat je buik waarschijnlijk na het ontwaken op het kleinste punt is.

Fotograaf Antwerpen, zwangerschapsfotografie, newborn fotografie, gezinsfotografie, huwelijksfotografie, bedrijfsfotografie

Wil je nog méér tips?

Download dan nu gratis mijn e-book en maak dé mooiste zwangerschapsfoto’s! Klik hier

Post a Comment

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com